Μπουγάτσα νηστίσιμη


Μπουγάτσα νηστίσιμη

Η μπουγάτσα είναι το πιο αγαπημένο μου και πολύ νόστιμο γλυκό! Η μπουγάτσα όμως αυτή για τη νηστεία είναι εξίσου νόστιμη και αν την δοκιμάσετε θα γίνει σίγουρα ένα από τα πιο αγαπημένα κι εύκολα γλυκά της οικογένειας!

    Υλικά
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 5 φλ. νερό
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • ελάχιστο ξύσμα λεμονιού
  • 50 γρ. μαργαρίνη
  • ζάχαρη άχνη και κανέλα για  πασπαλίσμα

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Έπειτα ρίχνουμε κατευθείαν το σιμιγδάλι, τη βανίλια, το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει περίπου 3'. Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Έπειτα ρίχνουμε την κρέμα και από πάνω το δεύτερο φύλλο. Γυρίζουμε τις άκρες προς τα κάτω (αν προεξέχουν). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 180C περίπου 35' - 40' μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα μας. Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να μπορούμε να την κόψουμε πιο εύκολα σε μερίδες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου