Πάστα φλώρα νηστίσιμη με γλυκό κουταλιού σταφύλι(της Μίκας)


Πάστα φλώρα νηστίσιμη με γλυκό κουταλιού σταφύλι (της Μίκας)

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι φαρίνα 
  • 1 φλ. ηλιέλαιο 
  • 3/4 φλ. ζάχαρη 
  • 1 φλ. φρέσκο χυμό μανταρίνι 
  • 2 βανίλιες 
  • 2 κ. σ. κονιάκ 
  • γλυκό κουταλιού σταφύλι


Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ τον χυμό, το λάδι,τη ζάχαρη, το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας. Αφήνουμε το 1/3 της ζύμης στην άκρη και παίρνουμε  την υπόλοιπη και την απλώνουμε με τα χέρια στη βάση της ταρτιέρας και πλάγια. Ρίχνουμε το γλυκό σταφύλι πάνω στην τάρτα και το απλώνουμε να πάει παντού. Με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνουμε κορδονάκια και τα τοποθετούμε χιαστή ή 
τετράγωνα. Μπορούμε επίσης να απλώσουμε την ζύμη που κρατήσαμε και να βγάλουμε με κουπ πάτ διάφορα σχέδια και να καλύψουμε μ' αυτά το γλυκό, αντί για κορδονάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C με αντιστάσεις 35' -  40' περίπου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου