Σεφταλιές


 Σεφταλιές 

Υλικά
  • 1 κιλό κιμάς ανάμικτος από μοσχάρι + χοιρινό ή αρνί
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 αυγό
  • 1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ. δυόσμο ξερό τριμμένο
  • 1/2 κ. γλ. κανέλα σε σκόνη
  • 1/2 φλ. φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι - πιπέρι
  • 4 μπόλιες αρνιού
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τις μπόλιες μέσα σε μια λεκάνη με νερό, ξίδι και αλάτι. Τις βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα πλάθουμε σε μακρόστενα κομμάτια. Τυλίγουμε με την μπόλια μέρη από το μείγμα του κιμά (σαν ντολμαδάκια) και τις σιγοψήνουμε σε κάρβουνα γυρίζοντας τες κάθε 3' μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ή στο γκρίλ του φούρνου για 15' - 20'. Συνοδεύουμε με κυπριακές πίτες και σάλτσα γιαουρτιού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου