Καραμελωμένο γάλα


Καραμελωμένο γάλα


Υλικά
  • Ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κονσέρβα ή περισσότερες αν χρειάζονται ή αν θέλετε να έχετε έτοιμο χωρίς να ξανακάνετε την διαδικασία.

  • Γίνεται με 2 τρόπους.

Εκτέλεση
1. Βράσιμο σε κατσαρόλα
Βγάζετε την ετικέτα από τις κονσέρβες γάλακτος και τις βάζετε σε κατσαρόλα. Γεμίζετε την κατσαρόλα με νερό, να σκεπάσει καλά τις κονσέρβες τουλάχιστον 5 εκ πάνω από την επιφάνεια των κονσερβών. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι και την βάζετε στην φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράζετε για 3 ώρες. ΠΡΟΣΟΧΗ Ελέγχετε πολύ συχνά το νερό, γιατί οι κονσέρβες δεν πρέπει να βράσουν χωρίς να είναι εντελώς σκεπασμένες με νερό. Αν εκτεθούν  θα φουσκώσουν και θα σκάσουν.
2. Βράσιμο σε χύτρα ταχύτητας. Βγάζετε την ετικέτα από τις κονσέρβες και τις βάζετε σε χύτρα ταχύτητας. Βάζετε νερό μέχρι 5 εκατοστά πάνω από την επιφάνεια των κονσερβών. Κλείνετε την χύτρα και βάζετε να βράσει. Όταν ανέβει η βαλβίδα, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να βράσει για 30 λεπτά. Κλείνετε την φωτιά και αφήνετε να κρυώσει. ΠΡΟΣΟΧΗ Ανοίγετε την χύτρα, μόνο αφού κρυώσει εντελώς και πέσει τελείως η πίεση στο εσωτερικό της.



  • Το καραμελωμένο γάλα είναι πολύ νόστιμο και το χρησιμοποιούμε σε γλυκά τάρτες, κέικ, τούρτες. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου