Φακόρυζο με τσιγαρισμένα κρεμμυδάκια


Φακόρυζο με τσιγαρισμένα κρεμμυδάκια

Υλικά
  • 250 γρ. φακές ψιλές
  • 1 φλ. ρύζι 
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 καρότα τριμμένα
  • αλάτι - πιπέρι




Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις φακές σε δυνατή φωτιά για 10' τις στραγγίζουμε τις ξεπλένουμε καλά μέσα σε σουρωτήρι και τις ρίχνουμε ξανά στην άδεια κατσαρόλα, προσθέτοντας 11/2 λίτρο νερό. Αφήνουμε να πάρει μια έντονη βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε ακόμα 20' μέχρι οι φακές να μισοβράσουν, αλλά να μη μαλακώσουν πολύ. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τον πελτέ και τα καρότα. Ο ζωμός που έχει μείνει στην κατσαρόλα θα πρέπει να είναι περίπου 5 φλ. Αν είναι λιγότερος, συμπληρώνουμε με λίγο ζεστό νερό. Ρίχνουμε το ρύζι ανακατεύουμε απαλά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20' μέχρι να γίνει το ρύζι και να απορροφηθεί όλο το ζουμάκι. Αποσύρουμε από την φωτιά. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια για 5' μέχρι να ξανθύνουν, αλλά όχι να μαυρίσουν, γιατί θα είναι πικρά και τα ρίχνουμε στο φακόρυζο. Ανακατεύουμε ξανά. Αφήνουμε το φαγητό μας για 10' να ξεκουραστεί πριν το σερβίρουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου