Κεφτέδες αφράτοι φούρνου

By mika - 12:00 μ.μ.



Κεφτέδες αφράτοι φούρνου 

Πεντανόστιμα κεφτεδάκια στον φούρνο σαν τηγανιτά, τραγανά έξω και πολύ αφράτα μέσα. Χωρίς περιττά λάδια εύκολα και υγιεινά.

Υλικά
  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος με χοιρινό
  • 3 φέτες χτεσινό ψωμί, μουσκεμένο και στυμμένο
  • 1 φλ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα 
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες 
  • 2 κ. σ. ξύδι 
  • 2 αυγά
  • 2 κ. σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος ή 2 κ. σ. ξερός
  • αλάτι - πιπέρι - κίμινο


















Εκτέλεση
Σε ένα μπολ απλώνουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι, προσθέτουμε όλα τα υλικά ψωμί, κρεμμύδια, ντομάτες (με τα υγρά τους) αυγά, μυρωδικά και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα. Πλάθουμε μέτριους κεφτέδες. Στη συνέχεια τους τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα (χωρίς να τους αλευρώσουμε) και ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε κάθε κεφτεδάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C με αερόθερμο περίπου 20'. Η δόση αυτή μας βγάζει 35 κεφτεδάκια.






  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια