Χοιρινός λαιμός ψητός στο φούρνο

Χοιρινός λαιμός ψητός στο φούρνο


Υλικά

  • 3 κιλά χοιρινό λαιμό ολόκληρο
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 1 κ. σ. ρίγανη ξερή
  • 2 ντομάτες σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • 6 σκ. σκόρδο σε φετάκια
  • αλάτι - πιπέρι 


Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C. Πλένουμε καλά το κρέας το χαράζουμε ελαφρά και το αλείφουμε με το βούτυρο. Με ένα μαχαιράκι κάνουμε εγκοπές σε διάφορα σημεία και βάζουμε μέσα τις φέτες του σκόρδου. Πασπαλίζουμε το κρέας με πιπέρι, ρίγανη και αλάτι. Σκορπίζουμε την ντομάτα το κρεμμύδι και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό. Ξεκινάμε να το ψήνουμε στους 200C για 30'. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 180C και ψήνουμε ακόμα 2 ώρες. Ελέγχουμε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί. Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε 30' να σταθεί. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε το ψητό μας με πατάτες ή λαχανικά ή ρυζάκι.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για τις συνταγές σου!Έχω κάνει πολλές από αυτές και είναι τέλειες.Μαριλένα.

mika είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια καλά κουζινομαγειρέματα.

Δημοσίευση σχολίου