Σαλιγκάρια γιαχνί


Σαλιγκάρια γιαχνί

Υλικά
  • 1 κιλό σαλιγκάρια 
  • 6 κρεμμύδια ξερά σε ροδέλες 
  • 5 ώριμες ντομάτες  ψιλοκομμένες 
  • 1 φλ. ελαιόλαδο 
  • 1 πιπεριά μικρή καυτερή (προαιρετικά) 
  • 1 φύλλο δάφνης  
  • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες 
  • Αλάτι - πιπέρι 


Εκτέλεση
Πλένουμε τα σαλιγκάρια καλά και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 30'. Τα αποσύρουμε από την φωτιά και τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό. Κόβουμε λίγο την πίσω άκρη από το κέλυφος τους. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να κάψει το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο. Μετά προσθέτουμε τα σαλιγκαράκια και ανακατεύουμε. Βάζουμε την δάφνη, πιπεριά, πιπέρι και τα αφήνουμε να σοταριστούν λίγο. Ρίχνουμε τις ντομάτες και νερό μέχρι να τα σκεπάσει. Αλατίζουμε, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να ψηθούν για 60'.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου