Φασολάδα με κριθαράκι και τσιγαρισμένα κρεμμυδάκια.

Φασολάδα με κριθαράκι και τσιγαρισμένα κρεμμυδάκια.

Η προσθήκη ζυμαρικού στα όσπρια που μας έχουν περισσέψει από την προηγούμενη μέρα, μας βοηθά να γλιτώσουμε το κανονικό μαγείρεμα από τη μια και από την άλλη έχουμε ένα νέο φαγητό ακούραστα και ανέξοδα.

Υλικά
  • 2 πιάτα φασολάδα (που μας έχει περισσέψει)
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 φλ. νερό
  • 250 γρ. κριθαράκι ή κοφτό μακαρονάκι 
  • αλάτι
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο






Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε τα φασόλια που μας έχουν περισσέψει και προσθέτουμε το νερό και αλάτι (ελάχιστη ποσότητα γιατί έχει ήδη αλάτι). Μόλις βράσουν όλα μαζί για 5' προσθέτουμε το ζυμαρικό μας και ανακατεύουμε στην αρχή για να μην κολλήσουν μέχρι να αρχίσουν να βράζουν. Από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός, μετράμε περίπου 10'. Κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε να φουσκώσει το ζυμαρικό μας. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι (όχι να μαυρίσει) και το προσθέτουμε στην φασολάδα μας. Αφήνουμε 10' να σταθεί το φαγάκι μας και σερβίρουμε. Είναι πεντανόστιμη.
Αξίζει να την δοκιμάσετε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου