Σάλτσα αυγολέμονο (με κορν φλάουρ)


Σάλτσα αυγολέμονο (με κορν φλάουρ)

Η σάλτσα αυτή είναι πολύ γευστική λόγω της νοστιμιάς που έχει ο ζωμός. Μπορεί να ξαναζεσταθεί σε χαμηλή θερμοκρασία χωρίς να κόψει, προσθέτοντας όμως 3 κ. σ. νερό.



Υλικά
  • 3 φλ. νερό 
  • 2 αυγά
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 3 κ σ. κορν φλάουρ 
  • 2 κ σ. μαργαρίνη
  • Αλάτι 
  • 1 κύβο κότας
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό με τον κύβο να βράσει και χτυπάμε στο multi τα αυγά με το κορν φλάουρ και 1 φλ. από το νερό. Μόλις βράσει προσθέτουμε ανακατεύοντας το μείγμα των αυγών, χαμηλώνουμε το μάτι και βράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα μας. Τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και όταν ξαναπάρει βράση την μαργαρίνη. Αλατίζουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σερβίρουμε τους ντολμάδες ή τα γεμιστά κολοκυθάκια και τα περιχύνουμε με όση σάλτσα θέλουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου