Χοιρινές μπουκιές μαριναρισμένες στο φούρνο

Χοιρινές μπουκιές μαριναρισμένες στο φούρνο


Μία νοστιμότατη συνταγή με την οποία θα κερδίσετε τις εντυπώσεις. Αρωματικά και μπαχαρικά χαρίζουν μια ιδιαίτερη γεύση στο κρέας μας. Δοκιμάστε να το φτιάξετε και θα με θυμηθείτε.


Υλικά

  • 2 κιλά χοιρινό από λαιμό σε μικρά κομματάκια
  • 3 πιπεριές 1 κόκκινη, 1 κίτρινη και 1 πράσινη, χοντροκομμένες
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
Για τη μαρινάδα
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 3 σκ. σκόρδο λιωμένες
  • 1 πορτοκάλι το χυμό του
  • 2 κ. σ. μέλι
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 2 κ. σ. ρίγανη
  • 1 κ. σ. πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι - πιπέρι




Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα μαζί με το κρέας σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο από την προηγούμενη ημέρα. Όταν το βγάλουμε από το ψυγείο, τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψί και ρίχνουμε διάσπαρτα τις πιπεριές, τις ντομάτες και το κρεμμύδι. Ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό στο ταψί. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200C για περίπου 2 ώρες. Το σερβίρουμε με ρυζάκι ή πατάτες.

Η συνταγή αυτή μπορεί εναλλακτικά να γίνει με αρνάκι ή κατσικάκι.

3 σχόλια:

nefko7 είπε...

Καλημέρα, δείχνει υπέροχη συνταγή. Μια απορία: ρίχνουμε στο ταψί και τη μαρινάδα, ή

μόνο το κρέας; Ευχαριστώ πολύ...

mika είπε...

Καλημέρα και σε σένα.Η μαρινάδα είναι ελάχιστα ζουμερή και έχει ήδη απορροφηθεί από το κρέας οπότε το βάζουμε όπως είναι στο ταψί μας για να το ψήσουμε.Απλά προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό.Είναι πολύ νόστιμο, δοκίμασε το άφοβα.Καλή επιτυχία.

nefko7 είπε...

Ευχαριστώ, να είσαι καλά...

Κάνεις πολύ όμορφη δουλειά, γενικά υπέροχες συνταγές...

Δημοσίευση σχολίου