Λαχανοντολμάδες νηστίσιμοι

Λαχανοντολμάδες νηστίσιμοι

Υλικά
  • 1 μέτριο αφράτο λάχανο
  • 3 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 κ. σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 φλ. ρύζι καρολίνα
  • 2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κύβους λαχανικών 
  • Αλάτι - πιπέρι
  • κύμινο



Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτσάνι από το λάχανο κυκλικά το αφαιρούμε και το πετάμε. Πλένουμε το λάχανο μας και το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει, με το κομμένο μέρος προς τα κάτω μέχρι να μαλακώσουν τα φύλλα του. Το βγάζουμε και ξεχωρίζουμε τα φύλλα. Αφαιρούμε τα σκληρά μέρη από αυτά, και τα χωρίζουμε σε κομμάτια. Τα μικρά φύλλα τα βάζουμε ολόκληρα. Βάζουμε σε κατσαρόλα 1 φλ. λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το καρότο. Προσθέτουμε έπειτα όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε την γέμιση γύρω στα 10'. Κατεβάζουμε από την φωτιά. Με το μείγμα μας αρχίζουμε να τυλίγουμε ντολμάδες και τους τοποθετούμε σε μια πλατιά κατσαρόλα. Στον πάτο της κατσαρόλας βάζουμε τα σκληρά φύλλα για να μην κολλήσουν οι ντολμάδες. Σκεπάζουμε τους ντολμάδες με ένα βαρύ πιάτο, για να μην ανοίξουν στο βράσιμο και τους περιχύνουμε με λάδι και ζεστό νερό μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τους κύβους λαχανικών. Τους σιγοβράζουμε σκεπασμένους για 40' περίπου. Αφήνουμε να σταθούν για 20' και τους σερβίρουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου