Μακαρόνια με κιμά (η απόλυτη μακαρονάδα!)

      Μακαρόνια με κιμά
(η απόλυτη μακαρονάδα!) 

Ένα εύκολο πιάτο με εξαιρετική νοστιμιά, αγαπημένο μικρών και μεγάλων!


Υλικά
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 500 γρ. χοιρινό κιμά
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο 
  • 1 μεγάλο καρότο τριμμένο
  • 2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτί ντοματάκι κονκασέ
  • 1/2 φλ. κόκκινο γλυκό κρασί
  • 2 φλ. ζωμό βοδινού
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι - πιπέρι
  • 1 κ. γλ. ζάχαρη
  • 1 πακέτο μακαρόνια (ότι μας αρέσει)
  • Κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα για πασπάλισμα














Εκτέλεση
Κιμάς:
Σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι και καβουρντίζουμε τους κιμάδες. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο. Τσιγαρίζουμε τα λαχανικά για 5' μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει για 2'. Προσθέτουμε τον ζωμό, τον πελτέ και το κονκασέ. Ρίχνουμε δύο ποτήρια ζεστό νερό και προσθέτουμε τον μαϊντανό, τη δάφνη και την ζάχαρη. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσει και να δέσει η σάλτσα.
Μακαρόνια:
Σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με νερό. Στην κατσαρόλα που βράσανε, ζεσταίνουμε 50 γρ. βούτυρο ρίχνουμε μέσα τα στραγγισμένα μακαρόνια και τ᾿ ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια στο πιάτο, περιχύνουμε με τη σάλτσα κιμά και πασπαλίζουμε με όσο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα μας αρέσει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου