Παραδοσιακό ελληνικό φαγάκι, αποτελεί μια επιλογή για όλο τον χρόνο ιδιαίτερα όμως το χειμώνα. Μπορούμε να τους σερβίρουμε και κρύους.
- 1/2 κιλό γίγαντες
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- 2 κ. σ. πελτές
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος ή σέλινο
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι - πιπέρι
- 1 κύβο λαχανικών
Εκτέλεση
Βάζουμε τους γίγαντες από το βράδυ σε νερό να μουλιάσουν. Την επόμενη μέρα τους βράζουμε για 15' και ρίχνουμε το πρώτο νερό. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτρο νερό, προσθέτουμε τους γίγαντες και τους αφήνουμε σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα καρότα σε μια κατσαρόλα με το λάδι και τα σοτάρουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε τους γίγαντες, ντομάτες, πελτέ, μαϊντανό, τον κύβο, αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μείνουν με το λάδι τους και με ζουμάκι.
0 σχόλια