Κιμαδόπιτα πεντανόστιμη με φύλλο κρούστας (για πίτες)
Υλικά
Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι με χαμηλή φωτιά, τσιγαρίζουμε τον κιμά και μόλις αλλάξει χρώμα προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Σιγοβράζουμε λίγο μέχρι να μην υπάρχει ζουμάκι στον κιμά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Προσθέτουμε το τυρί, τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Αλείφουμε το ταψί με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε ένα ένα τα φύλλα αλείφοντας τα πρώτα, με λίγο λάδι πριν βάλουμε το επόμενο κάθε φορά. Βάζουμε τα μισά φύλλα κάτω, απλώνουμε τη γέμιση και γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω, αφού τα έχουμε λαδώσει και αυτά ενδιάμεσα. Ραντίζουμε με λίγο νερό το τελευταίο φύλλο από πάνω. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40΄περίπου μέχρι να ροδίσει καλά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.
- 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 3 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
- 1 κ. γλ. πιπέρι
- 4 αυγά χτυπημένα (όπως για ομελέτα)
- 200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- ελαιόλαδο για τα φύλλα και το ταψί
Σε βαθύ τηγάνι με χαμηλή φωτιά, τσιγαρίζουμε τον κιμά και μόλις αλλάξει χρώμα προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Σιγοβράζουμε λίγο μέχρι να μην υπάρχει ζουμάκι στον κιμά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Προσθέτουμε το τυρί, τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Αλείφουμε το ταψί με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε ένα ένα τα φύλλα αλείφοντας τα πρώτα, με λίγο λάδι πριν βάλουμε το επόμενο κάθε φορά. Βάζουμε τα μισά φύλλα κάτω, απλώνουμε τη γέμιση και γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω, αφού τα έχουμε λαδώσει και αυτά ενδιάμεσα. Ραντίζουμε με λίγο νερό το τελευταίο φύλλο από πάνω. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40΄περίπου μέχρι να ροδίσει καλά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.
0 σχόλια