Σκόνη τομάτας σπιτική (με αποξηραμένες φλούδες).

 Σκόνη τομάτας σπιτική (με αποξηραμένες φλούδες).

Όλα τα λαχανικά είναι εύκολο να αποξηρανθούν. Αξιοποιούμε ένα υλικό που πετούσαμε μέχρι σήμερα, τη φλούδα από τις τομάτες.
Η σκόνη τομάτας γίνεται πολύ εύκολα και δίνει γεύση σε διάφορα πιάτα που δεν θέλουμε την υγρασία της τομάτας.



Υλικά
  • Φλούδες τομάτας
Εκτέλεση
Απλώνουμε τις φλούδες πάνω σε λαδόκολλα, στη λαμαρίνα του φούρνου και τις αφήνουμε να στεγνώσουν σε προθερμασμένο φούρνο στους 80C με αερόθερμο περίπου 1,5 ώρα θα χρειαστεί. Δεν ανεβάζουμε τη θερμοκρασία για να γίνει γρηγορότερα γιατί θα χάσουν το χρώμα τους και θα καφετίσουν. Οι φλούδες πρέπει να γίνουν τραγανές σαν τσίπς και να θρυματίζονται εύκολα στα δάχτυλά μας. Αν είναι μαλακές κάποιες, τις ξαναβάζουμε στο φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και έπειτα τις αλέθουμε στο μούλτι ή σε γουδί. Διατηρούμε τη σκόνη, κλεισμένη σε γυάλινο βαζάκι για να μην πάρει υγρασία.

Μπορούμε να την προσθέσουμε σε σούπες, σε μπρουσκέτες, σε σαλάτες, σε ομελέτες ή όπου μας αρέσει.



                         

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου