Ροδέλες κρεμμυδιών ωμές για γαρνίρισμα των ψητών

Ροδέλες κρεμμυδιών ωμές για γαρνίρισμα των ψητών


Απαραίτητο συνοδευτικό σε όποιο κρεατικό ή πιάτα με ψάρια. 

Υλικά
  • κρεμμύδια (λευκά ή κόκκινα) σε ροδέλες 
  • ελάχιστο αλάτι 
  • μαϊντανός ή κόλιανδρος ψιλοκομμένος
  • ρίγανη ή θυμάρι






Εκτέλεση
Βάζουμε τις ροδέλες σε ένα μπολ, τις ξεπλένουμε καλά και τις αλατίζουμε. Προσθέτουμε νερό να καλυφθούν και αφήνουμε να μείνουν έτσι για 1 ώρα. Τις σουρώνουμε και τις στεγνώνουμε καλά σε χαρτί κουζίνας. Τις βάζουμε σε πιατέλα, πασπαλίζουμε πάνω τους το μαϊντανό και τη ρίγανη, ανακατεύουμε και είναι έτοιμες για να γαρνίρουμε τα ψητά μας.

2 σχόλια:

Vita είπε...

Ακριβώς έτσι τις φτιάχνω κι εγώ!!!!
http://cretangastronomy.blogspot.gr/2015/05/blog-post_14.html

mika είπε...

Απλά κολπάκια που όμως διευκολύνουν την καθημερινότητα μας.

Δημοσίευση σχολίου