Κοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες

 Κοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες 

Υλικά
  • 1 κοτόπουλο σε μερίδες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο 
  • 1 κύβο ζωμό κότας 
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες + 2 κ. σ. πελτέ
  • λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι - πιπέρι
  • 500 γρ. χυλοπίτες






Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και ροδίζουμε καλά το κοτόπουλο. Αφού το ροδίσουμε προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το δαφνόφυλλο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, το πελτέ, το μαϊντανό, τον κύβο και ζεστό νερό ίσα να σκεπαστεί το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 60' μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Βράζουμε τα ζυμαρικά και αφού τα στραγγίσουμε, τα βουτυρώνουμε και σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου