Μωσαϊκό λευκό με σοκολατένιο γλάσο

By mika - 7:00 π.μ.


 Μωσαϊκό λευκό με σοκολατένιο γλάσο 

Το μωσαϊκό αρέσει σε όλους και πετυχαίνει πάντα.
Γλυκό για μικρούς και μεγάλους σε σχήμα τούρτας. Αγαπημένη γεύση των παιδικών μας χρόνων.




Υλικά
Βάση

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 2 πακέτα μπισκότα σε κομμάτια
  • 250 γρ. μαργαρίνη 
  • 1/2 φλ. φρέσκο γάλα
  • 1 φλ. αμύγδαλα αλεσμένα ή σε τρίμματα
Γλάσο
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης 
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 50 γρ. μαργαρίνη
  • 2 κ. σ. μέλι










Εκτέλεση

Σε μια κατσαρολίτσα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το γάλα με το ζαχαρούχο και τη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνουμε το μείγμα (χλιαρό) στο μπολ με το μείγμα μπισκότων αμυγδάλου και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε σε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση. Στρώνουμε όμορφα την επιφάνεια και το βάζουμε στο ψυγείο για 60' μέχρι να κρυώσει. Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι μέχρι το σημείο βρασμού, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη σοκολάτα τη μαργαρίνη και το μέλι. Αφήνουμε 5' να σταθεί και μετά ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει λεία. Ρίχνουμε το γλάσο πάνω από τη τούρτα, στρώνουμε την επιφάνεια και ξαναβάζουμε στο ψυγείο. Αν θέλουμε όταν παγώσει, διακοσμούμε με 100 γρ. λευκή σοκολάτα, που λιώνουμε μαζί με 2 κ. σ. βούτυρο στα μικροκύματα.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια