Αρνίσια συκωταριά τηγανιτή, λαδορίγανη

Αρνίσια συκωταριά τηγανιτή, λαδορίγανη.

Υπέροχο μεζεδάκι, απλή και νόστιμη συνταγή!! Μπορούμε να την συνοδεύσουμε με πατάτες τηγανιτές και σαλάτα ή απλά σκέτη. Το ζουμάκι είναι τέλειο παρέα με φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί.



Υλικά
  • 1 αρνίσια συκωταριά κομμένη σε μπουκιές 
  • λίγα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα (αν μας αρέσουν) 
  • χυμός από 1 λεμόνι 
  • 1 φλ. ελαιόλαδο 
  • 1 φλ. αλεύρι 
  • αλάτι - πιπέρι - ρίγανη 
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τη συκωταριά την στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας
και την αλευρώνουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε τη συκωταριά και τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για 5'. Ανακατεύουμε ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ρίγανη και το λεμόνι. Τηγανίζουμε ακόμα 5' και η συκωταριά μας είναι έτοιμη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου