Κριθαράκι με ντομάτα

Κριθαράκι με ντομάτα


Απλό, οικονομικό και γρήγορο νηστίσιμο φαγάκι.


Υλικά

  • 500 γρ. κριθαράκι
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 ντομάτες τριμμένες ή 2 κ. σ. πελτέ
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι - πιπέρι
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 1/2 λίτρο νερό ζεστό



Εκτέλεση
Βάζουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι σε κατσαρόλα μαζί με αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο. Όταν πάρει βράση προσθέτουμε το νερό, τον κύβο και όταν βράσει καλά προσθέτουμε ανακατεύοντας το κριθαράκι. Σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας συχνά γιατί κολλάει, μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι περίπου 15'. Σβήνουμε τη φωτιά, αφήνουμε 10' και έπειτα σερβίρουμε.

Όσοι δεν νηστεύουν μπορούν να το συνοδεύσουν με τριμμένο τυράκι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου