Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σησάμι, αμύγδαλα και σταφίδες (της Μίκας)


Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σησάμι, αμύγδαλα και σταφίδες (της Μίκας)


Ένας χαλβάς πεντανόστιμος, ισορροπημένος με τέλειες αναλογίες. Το μέλι και το σησάμι του δίνουν φανταστική γεύση και θυμίζει παστέλι.

Υλικά

  • 150 γρ. μαργαρίνη
  • 2 φλ. σιμιγδάλι χονδρό
  • 3/4 φλ. σησάμι
  • 3/4 φλ. αμύγδαλα
  • 1/2 φλ. σταφίδες 
  • 3 φλ. ζάχαρη
  • 5 φλ. νερό
  • 1/2 φλ. μέλι
  • 1 ξύλο κανέλας ή 1 κ. γλ. σκόνη κανέλας 

















Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, τέλος ρίχνουμε το μέλι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την μαργαρίνη και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι και το σησάμι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσει, (προσέχουμε να μην καεί) και προσθέτουμε τ' αμύγδαλα και τις σταφίδες. Ρίχνουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Με προσοχή γατί όταν κοχλάζει, πιτσιλάει και καίει πολύ! Ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Αποσύρουμε από την φωτιά, τον αδειάζουμε σε φόρμα, αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με κανέλα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου