Κέικ με γεύση και άρωμα τσουρεκιού
- 500 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 2 1/2 φλ. ζάχαρη
- 4 αβγά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 250 γρ. βούτυρο εκτός ψυγείου
- ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
- 1 κ. γλ. μαχλέπι σε σκόνη
- 2 κ. γλ. κακουλέ σε σκόνη
- 1/2 κ. γλ. μαστίχα Χίου σε σκόνη
- κρόκος από 1 αυγό με 1 κ. σ. νερό για άλειμμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αυγά για 5' μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε στο μπολ το γιαούρτι,το ξύσμα, τα μυρωδικά, χτυπάμε ακόμα λίγο και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά. Ανακατεύουμε πάλι για λίγο μέχρι να ενωθούν. Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα. Αλείφουμε με τον κρόκο ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.Ψήνουμε στους 180C σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις περίπου 45 '.
6 σχόλια
Οφείλω να ομολογήσω ότι μόλις το έφιαξα και βγήκε καταπληκτικό! Ολοι όσοι το δοκίμαζαν μου ζητούσαν την συνταγή. Θα γίνει το αγαπημένο μας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου,χαίρομαι όταν έχουν ανταπόκριση οι συνταγές μου.Ελπίζω να δοκιμάσεις κι άλλες κι εύχομαι να σ'αρέσουν κι αυτές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστω, να σαι καλα. Χριστος Ανέστη
ΔιαγραφήΑν δεν έχουμε γιαούρτι τι μπορούμε να βάλουμε?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις εβαπορέ αδιάλυτο,200 γρ.
Διαγραφή