Κοτόπουλο κρασάτο με μακαρονάδα

Κοτόπουλο κρασάτο με μακαρονάδα

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο σε κομμάτια
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο 
  • 6 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 1,5 φλ. κρασί λευκό
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • ρίγανη - αλάτι - πιπέρι
  • κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα τηγανίζουμε αρκετά καλά. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε τα καρότα, το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, το χυμό λεμονιού και 5 φλ. νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καπακώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 50'. Αν στεγνώσει το φαγητό προτού μαγειρευτεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Όταν η σάλτσα μείνει με το λάδι της, είναι έτοιμο. Βράζουμε τα μακαρόνια τα σερβίρουμε με το κοτόπουλο, περιχύνουμε με τη σάλτσα και αν μας αρέσει πασπαλίζουμε με τυρί.

Μπορούμε να το συνοδεύσουμε αντί για μακαρόνια, με σαλάτα, με πατάτες τηγανητές, με πιλάφι ή απλά με φρέσκο ψωμί. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου