Τραγανές πατάτες στο φούρνο σαν τηγανιτές
Λατρεμένες σπιτικές τηγανητές πατάτες χωρίς να τηγανίζουμε, δηλαδή τηγανητές πατάτες στο φούρνο, που δεν είναι ούτε τηγανητές αλλά ούτε φούρνου, είναι όμως τόσο πολύ νόστιμες, τραγανές απ' έξω και μαλακές μέσα.
Υλικά
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C.
Σε μία κατσαρόλα με κρύο νερό βάζουμε τις πατάτες, το αλάτι και σιγοβράζουμε μέχρι να μπορούμε να τις τρυπήσουμε εύκολα δηλ. περίπου 10'. Τις στραγγίζουμε καλά να φύγει όσο περισσότερο νερό έχουν μαζέψει. Σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα τις απλώνουμε, περιχύνουμε με το λάδι και ψήνουμε για περίπου 20'. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, γυρνάμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πάρουν ένα έντονο χρυσαφί χρώμα και να γίνουν τραγανές για περίπου 10' ακόμη. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη ή την πάπρικα πριν τις σερβίρουμε.
Υλικά
- 5 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες (κομμένες σε μπουκιές)
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ. γλ. πάπρικα (προαιρετικά)
- 1 κ. γλ. ρίγανη (προαιρετικά)
- 1 κ. γλ. αλάτι (όσο θέλουμε)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C.
Σε μία κατσαρόλα με κρύο νερό βάζουμε τις πατάτες, το αλάτι και σιγοβράζουμε μέχρι να μπορούμε να τις τρυπήσουμε εύκολα δηλ. περίπου 10'. Τις στραγγίζουμε καλά να φύγει όσο περισσότερο νερό έχουν μαζέψει. Σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα τις απλώνουμε, περιχύνουμε με το λάδι και ψήνουμε για περίπου 20'. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, γυρνάμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πάρουν ένα έντονο χρυσαφί χρώμα και να γίνουν τραγανές για περίπου 10' ακόμη. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη ή την πάπρικα πριν τις σερβίρουμε.
0 σχόλια