Τραγανές πατάτες στο φούρνο σαν τηγανιτές
Λατρεμένες σπιτικές τηγανιτές πατάτες χωρίς να τηγανίζουμε, δηλαδή τηγανιτές πατάτες στο φούρνο, που δεν είναι ούτε τηγανιτές αλλά ούτε φούρνου, είναι όμως τόσο πολύ νόστιμες, τραγανές απ' έξω και μαλακές μέσα.
Υλικά

Λατρεμένες σπιτικές τηγανιτές πατάτες χωρίς να τηγανίζουμε, δηλαδή τηγανιτές πατάτες στο φούρνο, που δεν είναι ούτε τηγανιτές αλλά ούτε φούρνου, είναι όμως τόσο πολύ νόστιμες, τραγανές απ' έξω και μαλακές μέσα.
Υλικά
- 5 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες (κομμένες σε μπουκιές)
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ. γλ. πάπρικα (προαιρετικά)
- 1 κ. γλ. ρίγανη (προαιρετικά)
- αλάτι όσο θέλουμε

Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 220C.
Σε μία κατσαρόλα με κρύο νερό βάζουμε τις πατάτες, το αλάτι και σιγοβράζουμε μέχρι να μπορούμε να τις τρυπήσουμε εύκολα δηλ. περίπου 10'. Τις στραγγίζουμε καλά να φύγει όσο περισσότερο νερό έχουν μαζέψει. Σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα τις απλώνουμε, περιχύνουμε με το λάδι και ψήνουμε για περίπου 20' μέχρι να πάρουν ένα έντονο χρυσαφί χρώμα και να γίνουν τραγανές μπορεί να χρειαστούν ακόμη 10'. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη ή την πάπρικα πριν τις σερβίρουμε.
Σε μία κατσαρόλα με κρύο νερό βάζουμε τις πατάτες, το αλάτι και σιγοβράζουμε μέχρι να μπορούμε να τις τρυπήσουμε εύκολα δηλ. περίπου 10'. Τις στραγγίζουμε καλά να φύγει όσο περισσότερο νερό έχουν μαζέψει. Σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα τις απλώνουμε, περιχύνουμε με το λάδι και ψήνουμε για περίπου 20' μέχρι να πάρουν ένα έντονο χρυσαφί χρώμα και να γίνουν τραγανές μπορεί να χρειαστούν ακόμη 10'. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη ή την πάπρικα πριν τις σερβίρουμε.
0 σχόλια