Μπακαλιάρος με κουρκούτι στον φούρνο, έτοιμος σε 20'.

By Μίκα - 7:29 μ.μ.


Μπακαλιάρος με κουρκούτι στον φούρνο, έτοιμος σε 20'.

Ότι πρέπει για το μενού της 25ης Μαρτίου ή των Βαϊων που οι πιστοί επιτρέπεται να τρώνε ψάρι. 'Οσοι θέλουν να χαρούν τον μπακαλιάρο με λιγότερες θερμίδες ή απλώς έχουν βαρεθεί το τηγάνι, έχουν μια εναλλακτική, μια συνταγή με απλά υλικά σε μόλις 20'.

Υλικά
  • 1 μπακαλιάρος παστός ξαρμυρισμένος (κομμένος σε κομμάτια) περίπου 1 κιλό
Κουρκούτι
  • 1 κουτάκι μπύρα ή σόδα αναψυκτικό παγωμένη
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 1 φλ. αλεύρι για το αλεύρωμα του ψαριού
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • ελαιόλαδο για το το ταψί
  • αλάτι δεν χρειάζεται γιατί έχει ήδη ο μπακαλιάρος










Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, ρίχνουμε τη μπίρα σιγά σιγά μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός ούτε πολύ αραιός ούτε πολύ σφιχτός. Αφήνουμε για 15' στο ψυγείο να δέσει το κουρκούτι. Αλευρώνουμε τον μπακαλιάρο σε λίγο αλεύρι και τον βουτάμε στο χυλό. Κρατάμε λίγη ώρα το ψάρι πάνω από το μπολ να φύγει ο περιττός χυλός. Απλώνουμε λαδόκολλα στο ταψί και τοποθετούμε όλα τα κομμάτια του ψαριού. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε (χωρίς να τα γυρίσουμε) μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα για περίπου 20'.

Το κουρκούτι αυτό με λίγο αλάτι μέσα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και σε λαχανικά, κολοκυθάκια και μελιτζάνες.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια