Υπέροχη γεύση και μυρωδιά, χρειάζεται μόνο 15' προετοιμασίας και έχουμε ένα τέλειο οικογενειακό φαγάκι ιδανικό για τις γιορτινές μέρες.
Υλικά
- 2 κιλά χοιρινή σπάλα χωρίς κόκκαλα κομμένη σε μικρά κομματάκια
- 5 κ. σ. μουστάρδα
- 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές ροδέλες
- 2 ώριμες ντομάτες σε χοντρές ροδέλες
- 2 πιπεριές σε χοντρές ροδέλες
- 300 γρ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα σε κύβους
- αλάτι - πιπέρι - ρίγανη
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C. Πλένουμε το κρέας το βάζουμε στη γάστρα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη μουστάρδα το λάδι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε πολύ καλά και απλώνουμε τα λαχανικά. Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό, καπακώνουμε και ψήνουμε για 1.30 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί και τότε ρίχνουμε ομοιόμορφα το τυρί, καπακώνουμε ξανά και ψήνουμε για 10' ακόμα μέχρι να λιώσει το τυρί. Αφήνουμε να σταθεί και μετά από 20' περίπου σερβίρουμε. Τέλεια παρέα με πιλάφι ή τηγανιτές πατάτες.
0 σχόλια