Γλυκό ψυγείου με κρέμα βανίλια, κομπόστα και ζελέ


Γλυκό ψυγείου με κρέμα βανίλια, κομπόστα και ζελέ.


Υλικά

  • φρυγανιές
  • 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 8 κ. σ. ζάχαρη
  • 30 γρ. μαργαρίνη
  • 1 κουτί κομπόστα ανάμικτη
  • 2 φακελάκια ζελέ φράουλα 










Εκτέλεση
Σουρώνουμε την κομπόστα και κρατάμε το σιρόπι της. Φτιάχνουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου και όταν την αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε ξανά. Στρώνουμε σε ένα σκεύος τις φρυγανιές ώστε να καλυφθεί ο πάτος του και σιροπιάζουμε πάνω από την κάθε φρυγανιά με το σιρόπι της κομπόστας. Αδειάζουμε από πάνω την κρέμα ζεστή, περιμένουμε 15' να κρυώσει λίγο η κρέμα και έπειτα στρώνουμε τα φρουτάκια της κομπόστας. Αφήνουμε πάλι να κρυώσει αρκετά και φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Απλώνουμε προσεκτικά το ζελέ πάνω από το γλυκό με κουτάλι ώστε να μη σπάσει η κρέμα. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει το γλυκό και να πήξει καλά το ζελέ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου