Συκώτι μοσχαρίσιο τηγανητό αφράτο με τραγανή κρούστα

Συκώτι μοσχαρίσιο τηγανητό αφράτο με τραγανή κρούστα

Το τηγανητό συκώτι είναι φαγητό της ώρας, θέλει όμως προσοχή στο τηγάνισμα, να μην παραψηθεί και σκληρύνει, για να παραμείνει τρυφερό και νόστιμο. Πολύ απλό και νόστιμο μεζεδάκι.



Υλικά
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι 
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 φλ. ηλιέλαιο 
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι 





Εκτέλεση
Κόβουμε το συκώτι σε μικρά κομμάτια, το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά σε χαρτί κουζίνας. Τοποθετούμε τα κομμάτια συκωτιού σε ένα μπολ, τ' αλευρώνουμε καλά και στην συνέχεια τα τινάζουμε ελαφρά, για να φύγει το περίσσιο αλεύρι. Μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι (χωρίς όμως να καεί) ρίχνουμε τα συκωτάκια. Τηγανίζουμε για 2' - 3' και από τις δυο μεριές. Το μυστικό στο τηγάνισμα, για να έχουμε αφράτο συκώτι με τραγανή κρούστα, είναι να το γυρίσουμε αρκετές φορές, όσο τηγανίζεται.
Τ’ αφαιρούμε, τα τοποθετούμε σε πιατέλα και στο τέλος αλατίζουμε. Αν θέλουμε ρίχνουμε και λεμονάκι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου