Είναι τέλεια. Μπορούμε να τη συνδυάσουμε παντού. Στα σάντουιτς, σαλάτες, ορεκτικά, με λίγο φρέσκο ψωμί ή μια φρυγανιά, είναι απόλυτα φυσικό προϊόν, που φτιάξαμε μόνοι μας και περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά της ελιάς και των μυρωδικών που επιλέγουμε να βάλουμε.
Υλικά
- 300 γρ. ελιές θρούμπες χωρίς κουκούτσια
- 1/2 κ. γλ. ρίγανη ξερή, καλά τριμμένη για να γίνει σκόνη
- 1 κ. γλ. χυμός λεμονιού
- 100 γρ. ελαιόλαδο
Βάζουμε στο μούλτι τις ελιές και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα δουλεύουμε καλά για 3' μέχρι να γίνει μια πάστα λεία και απαλή.
Η πάστα ελιάς διατηρείται για αρκετό καιρό στο ψυγείο σε βαζάκι, γεμισμένο μέχρι επάνω με ελαιόλαδο. Το λάδι «σφραγίζει» την πάστα, χωρίς να επιτρέπει να περνά αέρας και να μουχλιάσει.
0 σχόλια