Υλικά
- 1,5 κιλό μοσχάρι σε μικρά κομμάτια
- 10 πατάτες κομμένες στα 4
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 ξυλάκι κανέλας ή 1 κ. γλ. σε σκόνη
- 5 ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 1 κ. σ. πελτέ
- 2 καρότα τριμμένα ή σε μικρά κομμάτια
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι - πιπέρι - κύμινο
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά το κρέας από όλες τις μεριές μέχρι να πάρει καστανό χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε αρκετό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την ντομάτα, το πελτέ, τα καρότα, την κανέλα, αλατοπίπερο και κύμινο. Μαγειρεύουμε μέχρι να μισομαλακώσει το κρέας και τότε βάζουμε πάνω από το κρέας τις πατάτες. Η σάλτσα πρέπει να έρχεται στη μέση του φαγητού. Αν είναι λιγότερη προσθέτουμε νερό. Μαγειρεύουμε άλλα 30' περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και το φαγητό να μείνει με τη σάλτσα του.
0 σχόλια