Υλικά
- 1.500 γρ. μοσχάρι κομμένο σε μερίδες (σπάλα)
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκ. σκόρδο
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. λευκό κρασί
- 1 κιλό ντομάτες τριμμένες
- 500 γρ. κριθαράκι μέτριο
- αλάτι - πιπέρι
- κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε καλά το κρέας για 15'. Προσθέτουμε τα λαχανικά και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τις ντομάτες και 1 λίτρο νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε να σιγοβράσει το κρέας μέχρι να μαλακώσει περίπου 90'. Ρίχνουμε το κριθαράκι σε ταψί. Από πάνω βάζουμε το βρασμένο κρέας και περιχύνουμε με την σάλτσα που πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι. Εάν έχει εξατμιστεί, προσθέτουμε ζεστό νερό, 5 δάχτυλα πάνω από το κριθαράκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30'. Προς το τέλος του ψησίματος πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι και αφήνουμε για 10' ακόμα στο φούρνο.
0 σχόλια