Υλικά
- 1 κιλό φιλέτο από στήθος κοτόπουλου σε λεπτές λωρίδες
- αλάτι - πιπέρι
- 1 κ. γλ. ξερή ρίγανη
- 1 κ. γλ. ξερό θυμάρι
- 1 κ. γλ. πάπρικα γλυκιά
- 1/2 φλ. ξύδι
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- πάπρικα γλυκιά
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 4 πίτες για σουβλάκι ή αραβικές μεσαίου μεγέθους
- ζεσταμένες για 5' στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν
- 4 ντομάτες σε φέτες
- 2 ξερά κρεμμύδια σε ροδέλες
- 1 ματσάκι μαϊντανός χονδροκομμένος
Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ με αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το θυμάρι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ξύδι και το ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε για 1 ώρα για να μαριναριστεί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Στραγγίζουμε τις λωρίδες του κοτόπουλου από τη μαρινάδα και τις απλώνουμε πάνω στη λαμαρίνα σε μονή στρώση και τις ψήνουμε για 20', μέχρι να ξεροψηθούν.
Σερβίρισμα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με την πάπρικα και το ελαιόλαδο και το μοιράζουμε στις ζεστές πίτες. Στο κέντρο της κάθε πίτας μοιράζουμε τον γύρο του κοτόπουλου και προσθέτουμε τις φέτες από τις ντομάτες, μερικές ροδέλες κρεμμυδιού και φυλλαράκια μαϊντανού.
0 σχόλια