Πατσαβουρόπιτα γλυκιά σιροπιαστή
Πανεύκολο ζουμερό και αφράτο γλύκισμα, οικονομικότατο τέλειο για όλες τις εποχές. Έτοιμο σε 30' μόνο.
Υλικά
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ (εκτός του φύλλου) και τα ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει τελείως και έπειτα το σπάμε σε μικρά κομμάτια. Όταν στεγνώσει το ενσωματώνουμε στο μείγμα μας και ανακατεύουμε καλά. Το τοποθετούμε στο ταψί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25' - 30'. Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 8'. Όταν ψηθεί το γλυκό μας το περιχύνουμε με το σιρόπι χλιαρό σιγά σιγά. Μετά από 2 ώρες σερβίρουμε.
- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
- 2 γιαούρτια στραγγιστά (400 γρ.)
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. ηλιέλαιο
- 2 βανίλιες
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 6 αβγά
- 3 φλ. νερό
- 3 φλ. ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλας ή 1 κ. γλ. σκόνη κανέλα
- φλούδα από 1/2 λεμόνι
0 σχόλια