- 2 φύλλα σφολιάτας
- 1 κιλό χοντροκομμένο σπανάκι
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. μαργαρίνη
- Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το ξερό κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας που και που, μέχρι να βγάλει τα υγρά του. Προσθέτουμε τον άνηθο και αλατοπίπερο και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι με την μισή μαργαρίνη.
Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και ρίχνουμε τη γέμιση. Από πάνω βάζουμε το άλλο φύλλο και το κλείνουμε ολόγυρα. Αλείφουμε το φύλλο με την υπόλοιπη μαργαρίνη. Με μαχαίρι χαράζουμε το πάνω φύλλο σε κομμάτια. Ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά περίπου 40' - 45'.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το ξερό κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας που και που, μέχρι να βγάλει τα υγρά του. Προσθέτουμε τον άνηθο και αλατοπίπερο και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι με την μισή μαργαρίνη.
Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και ρίχνουμε τη γέμιση. Από πάνω βάζουμε το άλλο φύλλο και το κλείνουμε ολόγυρα. Αλείφουμε το φύλλο με την υπόλοιπη μαργαρίνη. Με μαχαίρι χαράζουμε το πάνω φύλλο σε κομμάτια. Ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά περίπου 40' - 45'.
0 σχόλια