Κουλουράκια νηστίσιμα με χυμό μανταρινιού
Υλικά
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με την ζάχαρη. Διαλύουμε την σόδα στο χυμό μανταρινιού και την ρίχνουμε στο παραπάνω μείγμα. Προσθέτουμε το κονιάκ την κανέλα, ανακατεύουμε το μπέϊκιν με το αλεύρι και το ρίχνουμε λίγο λίγο στο μπολ όχι όλο μαζί. Όσο πάρει μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια και να είναι μαλακή. Πλάθουμε τα κουλουράκια μας και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C με αντιστάσεις, μέχρι να πάρουν χρώμα περίπου 25'. Η δόση είναι για περίπου 50 μέτρια κουλουράκια.
- 800 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ποτήρι λάδι
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι χυμό μανταρινιού
- 1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ
- 1 κ. γλ. σόδα
- 1 κ. γλ. κανέλα σκόνη
- 2 κ. σ. κονιάκ
Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με την ζάχαρη. Διαλύουμε την σόδα στο χυμό μανταρινιού και την ρίχνουμε στο παραπάνω μείγμα. Προσθέτουμε το κονιάκ την κανέλα, ανακατεύουμε το μπέϊκιν με το αλεύρι και το ρίχνουμε λίγο λίγο στο μπολ όχι όλο μαζί. Όσο πάρει μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια και να είναι μαλακή. Πλάθουμε τα κουλουράκια μας και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C με αντιστάσεις, μέχρι να πάρουν χρώμα περίπου 25'. Η δόση είναι για περίπου 50 μέτρια κουλουράκια.
0 σχόλια