Κατσικάκι πεντανόστιμο στο φούρνο με πατάτες

By mika - 7:00 π.μ.


Κατσικάκι πεντανόστιμο στο φούρνο με πατάτες

Νοστιμότατο παραδοσιακό και οικογενειακό φαγάκι. Εξαιρετικά απλή και εύκολη συνταγή, με εγγυημένο αποτέλεσμα.

Υλικά
  • 3 κιλά αρνάκι ή κατσικάκι (εγώ έβαλα μπούτια)
  • πατάτες σε χοντρές φέτες
  • 4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 κ. σ. μουστάρδα
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • αλάτι - πιπέρι












Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κρέας και το αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε σε ένα μπολ με πιρούνι το κρασί, το λάδι, τη μουστάρδα και το σκόρδο. Βάζουμε σε γάστρα τις πατάτες, 2 ποτήρια νερό, το κρέας και ρίχνουμε τη σάλτσα που φτιάξαμε. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220 για 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει και ροδίσει όμορφα το κρέας. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού, καπακώνουμε ξανά και μετά από 10' σερβίρουμε.


















  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια