Νοστιμότατο παραδοσιακό και οικογενειακό φαγάκι. Εξαιρετικά απλή και εύκολη συνταγή, με εγγυημένο αποτέλεσμα.
Υλικά
- 3 κιλά αρνάκι ή κατσικάκι (εγώ έβαλα μπούτια)
- πατάτες σε χοντρές φέτες
- 4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3 κ. σ. μουστάρδα
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. λευκό κρασί
- χυμό από 2 λεμόνια
- αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κρέας και το αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε σε ένα μπολ με πιρούνι το κρασί, το λάδι, τη μουστάρδα και το σκόρδο. Βάζουμε σε γάστρα τις πατάτες, 2 ποτήρια νερό, το κρέας και ρίχνουμε τη σάλτσα που φτιάξαμε. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220 για 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει και ροδίσει όμορφα το κρέας. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού, καπακώνουμε ξανά και μετά από 10' σερβίρουμε.
Πλένουμε καλά το κρέας και το αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε σε ένα μπολ με πιρούνι το κρασί, το λάδι, τη μουστάρδα και το σκόρδο. Βάζουμε σε γάστρα τις πατάτες, 2 ποτήρια νερό, το κρέας και ρίχνουμε τη σάλτσα που φτιάξαμε. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220 για 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει και ροδίσει όμορφα το κρέας. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού, καπακώνουμε ξανά και μετά από 10' σερβίρουμε.
0 σχόλια