Κότσι μοσχαρίσιο κοκκινιστό με μακαρόνια

By mika - 7:00 π.μ.

 Κότσι μοσχαρίσιο κοκκινιστό με μακαρόνια


Υπέροχο, λαχταριστό!! Αν και είναι μια απλή συνταγή, νομίζω ότι είναι από τα πιο νόστιμα πιάτα με κρέας. Το κοκκινιστό μοσχαράκι είναι ένα γεύμα τέλεια συνδυασμένο με μακαρόνια, με πατάτες τηγανητές, με πουρέ, με ρύζι.


Υλικά
  • 2 κιλά μοσχαρίσιο κότσι κομμένο σε μερίδες 
  • 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ (τριμμένα στο μούλτι)
  • 2 κ. σ. ντοματοπελτέ 
  • 1 κ. σ. σκόνη κανέλα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • μπούκοβο
  • αλάτι
  • ξερή μυζήθρα ή κεφαλοτύρι






Εκτέλεση
Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε τις μερίδες κρέατος. Ανακατεύουμε για 10' περίπου και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη κανέλα, τη δάφνη, το κρασί και το μπούκοβο. Περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί το κρασί και προσθέτουμε το κονκασέ, τον πελτέ και ανακατεύουμε. Αλατίζουμε προσθέτουμε νερό, καπακώνουμε και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε. Τα ραντίζουμε με βούτυρο και ανακατευουμε για να μη κολλήσουν. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με το κρέας και τυράκι.



  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια