Ρύζι με συκωτάκια κοτόπουλου και λεμονάτη σάλτσα
Τα συκωτάκια κοτόπουλου με το ρύζι είναι ένα πλήρες, χορταστικό φαγητό πολύ - πολύ νόστιμο και οικονομικό.
Υλικά
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε ελάχιστο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα συκωτάκια ανακατεύοντας να τηγανιστούν καλά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον άνηθο. Ρίχνουμε το ρύζι, 3 φλ. ζεστό νερό, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 20' περίπου.
Σάλτσα
Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από το χυμό λεμόνι) μαζί σε μικρή κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη συνέχεια να ενσωματωθούν. Μόλις δέσει η κρέμα, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από την φωτιά. Σερβίρουμε το ρύζι με την άσπρη σάλτσα από πάνω.
Τα συκωτάκια κοτόπουλου με το ρύζι είναι ένα πλήρες, χορταστικό φαγητό πολύ - πολύ νόστιμο και οικονομικό.
Υλικά
- 500 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
- 1 φλ. ρύζι καρολίνα ή γλασσέ
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- αλάτι - πιπέρι
- λίγος άνηθος ψιλοκομμένος
- 50 γρ. βούτυρο
- 3 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- Χυμός από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε ελάχιστο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα συκωτάκια ανακατεύοντας να τηγανιστούν καλά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον άνηθο. Ρίχνουμε το ρύζι, 3 φλ. ζεστό νερό, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 20' περίπου.
Σάλτσα
Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από το χυμό λεμόνι) μαζί σε μικρή κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη συνέχεια να ενσωματωθούν. Μόλις δέσει η κρέμα, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από την φωτιά. Σερβίρουμε το ρύζι με την άσπρη σάλτσα από πάνω.
0 σχόλια