Λαχταριστή µακαρονάδα με πανεύκολη σάλτσα ντομάτας
Μια μακαρονάδα απλή, γευστική και οικονομική. Φαγάκι γρήγορο, έτοιμο σε 30' μόνο.
Υλικά
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι λίγο μέχρι να μαραθεί και να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουμε τις ντομάτες με όλα τους τα υγρά και την πιπεριά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ρίγανη και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 10' περίπου (δεν προσθέτουμε νερό) μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά της ντομάτας. Στο μεταξύ έχουν βράσει τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα ραντίζουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο για να μην κολλάνε. Αν μας αρέσει ενώνουμε τα μακαρόνια με το περιεχόμενο του τηγανιού ή τα σερβίρουμε στο πιάτο με λίγη σάλτσα σκέτα ή με τυράκι τριμμένο αν θέλουµε.
Μια μακαρονάδα απλή, γευστική και οικονομική. Φαγάκι γρήγορο, έτοιμο σε 30' μόνο.
Υλικά
- 500 γρ. ζυμαρικά (όποια μας αρέσουν)
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες ή 1 κουτί ντοματάκια
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά σε κομματάκια
- 1 κ. σ. ρίγανη ή βασιλικός
- 1 κ. γλ. ζάχαρη κοφτή
- αλάτι - πιπέρι
- Τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι λίγο μέχρι να μαραθεί και να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουμε τις ντομάτες με όλα τους τα υγρά και την πιπεριά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ρίγανη και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 10' περίπου (δεν προσθέτουμε νερό) μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά της ντομάτας. Στο μεταξύ έχουν βράσει τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα ραντίζουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο για να μην κολλάνε. Αν μας αρέσει ενώνουμε τα μακαρόνια με το περιεχόμενο του τηγανιού ή τα σερβίρουμε στο πιάτο με λίγη σάλτσα σκέτα ή με τυράκι τριμμένο αν θέλουµε.
0 σχόλια