Κοτόπουλο φούρνου όρθιο με μπίρα
Ψητό κοτόπουλο με μπίρα που εξατμίζεται με το ψήσιμο και διαποτίζει το ψαχνό και το νοστιμίζει, διατηρώντας το ζουμερό, με τραγανή όμως πετσούλα.
Υλικά
- 1 μέτριο κοτόπουλο
- αλάτι - πιπέρι
- 1 κ. σ. μουστάρδα
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κύβο κότας
- 1 κουτάκι μπίρα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C. Σκουπίζουμε πολύ καλά το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε καλά το εξωτερικό και το εσωτερικό του. Σε μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, τον κύβο με το ελαιόλαδο και αλείφουμε το κοτόπουλο. Πλένουμε καλά το κουτί μπίρας με νερό και αφαιρούμε τα επιπλέον στοιχεία (π. χ. ετικέτες). Χύνουμε το 1/3 της μπίρας. Βάζουμε αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα στο ταψί και την τοποθετούμε στο κέντρο του ταψιού. Στερεώνουμε το κοτόπουλο όρθιο στο κουτί. Ψήνουμε για 1 ώρα και 30' περίπου. Όταν ψηθεί, περιμένουμε να πέσει η θερμοκρασία γιατί το κουτάκι είναι καυτό. Μετά αφαιρούμε προσεκτικά την μπίρα από το εσωτερικό του κοτόπουλου και την πετάμε. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα και σερβίρουμε.
0 σχόλια