Ο χρόνος ετοιμασίας τους είναι πολύ σύντομος, η συνταγή εύκολη και φυσικά η γεύση και η νοστιμιά τους παραμένει σταθερή και αναλλοίωτη στον χρόνο. Σερβίρονται με μπόλικο μέλι και κανέλα.
Υλικά
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα μαζί τα υλικά (ο χυλός δεν πρέπει να είναι αραιός) ανακατεύουμε πολύ καλά, ζεσταίνουμε μπόλικο ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά για να ψηθούν μέχρι μέσα και με ένα κουτάλι της σούπας τηγανίζουμε κουταλιά κουταλιά, τις γυρίζουμε 1 - 2 φορές μέχρι να ροδίσουν και όταν οι τηγανίτες κάνουν κρούστα και αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε πάνω σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας. Μεταφέρουμε σε πιατέλα και τις σερβίρουμε με αρκετό μέλι και κανέλα ή άχνη ζάχαρη ή κρυσταλλική.
- 3 φλ. αλεύρι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 1/2 φλ. ζάχαρη
- 2 φλ. φρέσκο γάλα
- 4 αυγά
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα μαζί τα υλικά (ο χυλός δεν πρέπει να είναι αραιός) ανακατεύουμε πολύ καλά, ζεσταίνουμε μπόλικο ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά για να ψηθούν μέχρι μέσα και με ένα κουτάλι της σούπας τηγανίζουμε κουταλιά κουταλιά, τις γυρίζουμε 1 - 2 φορές μέχρι να ροδίσουν και όταν οι τηγανίτες κάνουν κρούστα και αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε πάνω σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας. Μεταφέρουμε σε πιατέλα και τις σερβίρουμε με αρκετό μέλι και κανέλα ή άχνη ζάχαρη ή κρυσταλλική.
0 σχόλια