Σφολιατάκια (palmier) απολαυστικά με νουτέλα και μαρμελάδα
Γλυκάκια μόνο με 3 υλικά και έτοιμα για ψήσιμο σε 10'! Τα παλμιέ είναι από τα πιο εύκολα και γρήγορα γλυκά που μπορούμε να φτιάξουμε και τα λατρεύουν όλοι. Η δόση αυτή μας δίνει 12 σφολιατάκια.
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 3 κ. σ. μαρμελάδα
- 3 κ. σ. νουτέλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας, το ανοίγουμε λίγο με ένα πλάστη και αλείφουμε τη μισή του επιφάνεια με νουτέλα και την άλλη μισή με μαρμελάδα. Τυλίγουμε την πλευρά της νουτέλας σε ρολό προς το κέντρο και σταματάμε εκεί που ξεκινά η μαρμελάδα. Αντίστοιχα ρολάρουμε την πλευρά με τη μαρμελάδα, μέχρι τα δύο ρολά να συναντηθούν. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το ρολό σε φέτες πάχους 2 εκ. Απλώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου λαδόκολλα και αραδιάζουμε τις φέτες σε απόσταση περίπου 2 εκ. τη μία από την άλλη. Ψήνουμε για 20' περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να φουσκώσουν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας, το ανοίγουμε λίγο με ένα πλάστη και αλείφουμε τη μισή του επιφάνεια με νουτέλα και την άλλη μισή με μαρμελάδα. Τυλίγουμε την πλευρά της νουτέλας σε ρολό προς το κέντρο και σταματάμε εκεί που ξεκινά η μαρμελάδα. Αντίστοιχα ρολάρουμε την πλευρά με τη μαρμελάδα, μέχρι τα δύο ρολά να συναντηθούν. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το ρολό σε φέτες πάχους 2 εκ. Απλώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου λαδόκολλα και αραδιάζουμε τις φέτες σε απόσταση περίπου 2 εκ. τη μία από την άλλη. Ψήνουμε για 20' περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να φουσκώσουν.
0 σχόλια