Κοτόπουλο κοκκινιστό (γιουβέτσι) με κριθαράκι στη κατσαρόλα

By mika - 12:20 μ.μ.


Κοτόπουλο κοκκινιστό (γιουβέτσι) με κριθαράκι στη κατσαρόλα

Ένα φαγάκι νόστιμο, αγαπημένο και κυρίως εύκολο παραδοσιακό φαγητό. Μια συνταγή για χορταστικό και απολαυστικό γεύμα για όλη την οικογένεια.

Υλικά
  • 1 κοτόπουλο σε μερίδες ή 6 μπούτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκ. σκόρδο τριμμένο
  • 1 μεγάλο καρότο τριμμένο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό (προαιρετικά)
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 3 κ. σ. πελτέ ντομάτας ή χυμός ντομάτας
  • αλάτι - πιπέρι - κίμινο - κανέλλα
  • 500 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα
















Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές να πάρουν λίγο χρώμα περίπου 5'. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την ντομάτα ή τον πελτέ και 4 ποτήρια ζεστό νεράκι, το μπαχάρι, τη κανέλλα, το κίμινο και αλατοπίπερο και κλείνουμε το καπάκι. 
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο περίπου 30'. Αφαιρούμε τα κομματάκια κοτόπουλου και ρίχνουμε το κριθαράκι. Προσθέτουμε βραστό νερό και λίγο ακόμη αλάτι. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 15' περίπου. Ανακατεύουμε συχνά γιατί κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας. Μπορεί να χρειαστεί και λίγο ακόμη βραστό νερό αν το έχει πιει όλο. Δοκιμάζουμε να δούμε αν στα 15' είναι έτοιμο το κριθαράκι ή αν χρειάζεται λίγο ακόμη μαγείρεμα.
Προς το τέλος ρίχνουμε (αν θέλουμε) πάλι μέσα στο φαγητό τα κομμάτια του κοτόπουλου και το αφήνουμε άλλα 10' να δέσουν μεταξύ τους οι γεύσεις.
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.


  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια