Ρεβυθάδα άσπρη

Ρεβυθάδα άσπρη

Φαγάκι με τεράστια διατροφική αξία. Χορταστικό και νοστιμότατο!!!


Υλικά
  • 1/2 κιλό ρεβίθια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Λίγο αλεύρι
  • Χυμό από 2 λεμόνια (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε από βραδύς τα ρεβίθια. Το πρωί τα ξεπλένουμε και τα τρίβουμε να φύγουν όσο περισσότερα φλούδια γίνεται. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές αλεύρι, προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα ρεβίθια και λίγο παραπάνω. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά περίπου 2 ώρες. Όταν έχουν μαγειρευτεί, ξεσκεπάζουμε και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού (αν μας αρέσουν ξινούτσικα).

2 σχόλια:

litsa t. είπε...

μικα την επομενη φορα βαλε και 2 φυλλα δαφνης.αλλη γευση.και αν δεν το φοβασαι λιγο κυμινο.περιπου μισο κουταλακι του γλυκου.θα ακολουθησω την συμβουλη σου για το αλευρι.

mika είπε...

Θα το δοκιμάσω, αλλά με 1 φύλλο δάφνης, γιατί πιστεύω ότι είναι πολύ δυνατή η γεύση της. Κάποια στιγμή θα τα κάνω όπως μου προτείνεις.

Δημοσίευση σχολίου