Σαραγλί (με καρύδια)


                 


       Σαραγλί (με καρύδια)


Υλικά
  • 1 κιλό φύλλο βηρυτού
  • 1 κιλό βούτυρο φρέσκο 
  • 1 κιλό καρυδόψιχα 
  • λίγη φρυγανιά τριμμένη 
  • 1 κ. σ. κανέλα 
Για το σιρόπι
  • 2 κιλά ζάχαρη 
  • 7 ποτήρια νερό
  • 2 κ. σ.χυμός λεμονιού 
  • λίγη φλούδα λεμονιού 
Εκτέλεση
Θρυμματίζoυμε τα καρύδια και τα ανακατεύουμε με τη φρυγανιά και την κανέλα. Στρώνουμε στο τραπέζι 3 ή 4 φύλλα σκέτα, πασπαλίζουμε στο τελευταίο μια ποσότητα από το μείγμα με τα καρύδια και συνεχίζουμε φύλλο και καρύδια. Συνολικά θα χρειαστούμε 10 φύλλα κρούστας για κάθε ρολό. Τυλίγουμε τα φύλλα και κάνουμε ρολό. Ετοιμάζουμε με τον ίδιο τρόπο άλλα δύο ρολά και τα κόβουμε σε φέτες πάχους 2 εκ., που τις τοποθετούμε σε ταψί αλειμμένο με βούτυρο με τη γέμιση προς τα πάνω. Βάζουμε να κάψει καλά το βούτυρο και όπως είναι καυτό, περιχύνουμε κάθε κομμάτι με μια κουταλιά. Ψήνουμε τα σαραγλί στους 180C 50' - 55' μέχρι να ροδίσουν. Βράζουμε το σιρόπι μέχρι να δέσει και τα περιχύνουμε.Αφήνουμε να το πιουν όλο και μετά από 2 ώρες περίπου σερβίρουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου