Τυροπιτάκια με ανθότυρο και πράσα



Τυροπιτάκια με ανθότυρο και πράσα


Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας 
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο 
  • 2 ψιλοκομμένα πράσα
  • 1/2 κιλό ανθότυρο 
  • αλάτι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις αρχίζει να ζεσταίνει προσθέτουμε τα πράσα. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σοτάρουμε για 10' μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε λίγο αλάτι και το ανθότυρο. Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στη μέση ώστε να έχουμε μακριές λωρίδες. Σε ένα μπολάκι βάζουμε λίγο λάδι και αλείφουμε κάθε φύλλο πριν το γεμίσουμε. Βάζουμε ένα κουταλάκι της γέμισης στη μια άκρη διπλώνουμε το φύλλο σε τρίγωνο μέχρι να τυλιχτεί. Αλείφουμε τα πιτάκια με λίγο λάδι και τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180C μέχρι να ροδίσουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου