Μανιταρόπιτα με κασέρι και χωριάτικο φύλλο

Μανιταρόπιτα με κασέρι και χωριάτικο φύλλο


Υλικά
  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 3 κ. σ. αλεύρι
  • 2 αβγά
  • 2 φλ. κασέρι χοντροτριμμένο
  • 2 ποτήρια γάλα
  • 1 φλ. ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι 
Εκτέλεση
Τοποθετούμε σε ένα τηγάνι τα μανιτάρια και τα καρότα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
Για τη μπεσαμέλ
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι και τα αφήνουμε να ψηθούν λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα. Αποσύρουμε τη μπεσαμέλ από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα αβγά ανακατεύοντας συνέχεια και μετά το μοσχοκάρυδο, το κασέρι και τέλος τα μανιτάρια με τα καρότα. Λαδώνουμε το ταψί και απλώνουμε 3 φύλλα λαδώνοντας τα ένα-ένα. Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με άλλα 3 φύλλα. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε την πίτα σε μερίδες και την ψήνουμε για 50' στους 180C μέχρι να κοκκινίσει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου