Υλικά
- 1 κιλό μανιτάρια σε φέτες
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ. σ. μαργαρίνη
- 3 κ. σ. αλεύρι
- 2 λίτρα ζωμό λαχανικών
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι - πιπέρι
Ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά για 10' μέχρι να μην βγάζουν υγρά και να μαραθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό. Σιγοβράζουμε τη σούπα για 20' μέχρι να δέσει. Μπορούμε αν θέλουμε να αλέσουμε τη σούπα στο μπλέντερ. Τέλος την αρωματίζουμε με πιπέρι και μαϊντανό.
5 σχόλια
Πώς γίνεται να είναι νηστίσιμη και να περιέχει βούτυρο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχεις απόλυτο δίκιο. Το διορθώνω άμεσα. Η συνήθεια βλέπεις να χρησιμοποιώ βούτυρο, σε αρκετές συνταγές όταν δεν είναι περίοδος νηστείας με οδήγησε στο λάθος αυτό, που ήταν μόνο στα γραφόμενα και όχι στην πράξη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίσης δεν αναφέρεις το κρεμμύδι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο αναφέρει το κρεμμύδι.
ΔιαγραφήΑΓΑΠΗΤΗ ΜΙΚΑ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΤΑΜ ΠΧ ΕΙΝΑΙ ΦΥΤΙΚΟ ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΗΣΤΙΣΗΜΟ . γΙ'ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΜΗ ΣΚΑΣ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφή