Χουνκιάρ μπεγεντί (μοσχαράκι με πουρέ μελιτζάνας)


Χουνκιάρ μπεγεντί (μοσχαράκι με πουρέ μελιτζάνας). 

Το Χουνκιάρ είναι Πολίτικο φαγάκι, είναι ένα μοσχάρι κοκκινιστό, αλλά εκείνο που το κάνει να απογειώνεται είναι ο πουρές μελιτζάνας που το συνοδεύει. Το φαγητό αυτό γίνεται αν θέλουμε με αρνί.


Yλικά
  • 1 κιλό μοσχάρι σπάλα σε μικρά κομμάτια 
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 ντομάτες τριμμένες
  • 2 κ. σ. πελτέ
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κ. μελιτζάνες φλάσκες
  • 3 κ. σ. βούτυρο
  • 3 κ. σ. αλεύρι
  • 3 φλ. γάλα 
  • 1 φλ. τριμμένη γραβιέρα ή κεφαλοτύρι
  • αλάτι - πιπέρι 
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε καλά το κρέας με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τη ντομάτα, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αφήνουμε το κρέας να σιγοψηθεί τουλάχιστον 2 ώρες, ανακατεύουμε και προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί. Στο μεταξύ πλένουμε και στεγνώνουμε τις μελιτζάνες. Τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να καεί η φλούδα τους και να μαλακώσει το εσωτερικό. Αφαιρούμε τη σάρκα μ' ένα κουτάλι και την λιώνουμε στο μπλέντερ. Σ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε τον πολτό της μελιτζάνας και σιγοβράζουμε για 5' ανακατεύοντας να μην κολλήσει. Προσθέτουμε γάλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί. Μοιράζουμε στα πιάτα τον πουρέ και βάζουμε από πάνω το κρέας με τη σάλτσα του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου